Goodfellas-acteur Ray Liotta op 67 jarige leeftijd overleden

De veelgeprezen acteur Ray Liotta is op 67-jarige leeftijd overleden. Deadline liet weten dat de Goodfellas-acteur stierf in zijn slaap terwijl hij in de Dominicaanse Republiek was. Liotta werkte aan de aankomende film Dangerous Waters en heeft onlangs de opnames afgerond van Cocain Bear. Zijn recente werk omvat rollen in The Many Saints of Newark, de Apple TV+-serie Black Bird en Marriage Story.

Ray Liotta

Voorafgaand aan zijn baanbrekende rol als Henry Hill in Martin Scorsese’s Goodfellas, verdiende Liotta een Golden Globe-nominatie voor zijn rol als Ray Sinclair in Something Wild uit 1986 en speelde Shoeless Joe Jackson in Field of Dreams uit 1989. Liotta sprak ook de beroemde stem in van de hoofdpersoon van de populaire videogame Grand Theft Auto: Vice City. Zijn andere memorabele rollen waren in Hannibal, Narc, Blow en Copland.

Liotta was bezig aan een grote opleving. Recente werken waren onder meer The Many Saints of Newark, Marriage Story en No Sudden Move. Hij voltooide de door Elizabeth Banks geregisseerde film Cocaine Bear en zou de hoofdrol spelen in de Working Title-film The Substance tegenover Demi Moore en Margaret Qualley.

Hoewel hij beter bekend stond om zijn rollen op het grote scherm, speelde hij ook met Taron Egerton in de Apple TV+-serie Black Bird, keerde hij terug in Hanna van Prime Video en speelde hij tegenover Jennifer Lopez in het NBC-drama Shades of Blue. Liotta won in 2005 een Primetime Emmy voor zijn gastrol in ER.

Liotta laat een dochter achter, Karsen. Hij was verloofd met Jacy Nittolo.

R.I.P. Ray Liotta 1954 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter