Grant Gustin gecast als The Flash

Nadat wij een paar dagen geleden schreven dat er drie potentiële acteurs in de running waren om The Flash te spelen in de gelijknamige serie, is nu bekend wie het is geworden. Grant Gustin, bekend van zijn gastrol in de tv-serie Glee, is gecast als Barry Allen. Gustin vertelde in een interview:

“I’m unbelievably excited. I’ve been a lifelong fan of DC Comics, so I can’t be more honored and can’t wait to get started.”

Grant Gustin gaat verschijnen in de 8e, 9e en 20e afleveringen van het nieuwste (2e) seizoen van Arrow. Aflevering 20 gaat een pilot worden voor zijn eigen tv-serie. Barry Allen zal eerst verschijnen als een simpele wetenschapper en krijgt later pas zijn supersnelheid. De opnames voor zijn debuut staan gepland voor eind deze maand in Vancouver.

De superheldenserie is ontwikkeld door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns. Het is de tweede live-action tv-serie rondom dit personage.

The Flash maakte zijn debuut in Flash Comics #1 (Jan. 1940), een subtitel van All-American Publications, een van de drie bedrijven die later zouden fuseren tot DC Comics. Deze Flash was Jay Garrick, een student die zijn krachten kreeg door het inademen van de damp van zwaar water. Hij was de eerste held met supersnelheid, en tevens de eerste held met slechts 1 superkracht. In 1956 begon DC Comics met een poging om zijn oude helden weer populair te maken. Maar in plaats van dezelfde personages weer terug te brengen, introduceerden ze nieuwe versies van hun helden. The Flash werd nieuw leven ingeblazen als Barry Allen, een politiewetenschapper die supersnelheid kreeg door een ongeluk met chemicaliën.