Guardians of the Galaxy in vierde Thor-film?

Het lijkt erop dat het groepje superhelden uit Guardians of the Galaxy een rol zullen krijgen in het aankomende Thor: Love and Thunder. Dit omdat acteur Vin Diesel per ongeluk een uitspraak over het vierde deel in de Thor-reeks gedaan heeft.

In een recent interview heeft Vin Diesel, die in de Marvel Cinematic Universe films de stem van Groot inspreekt, een uitspraak gedaan die impliceert dat het komende Thor: Love and Thunder ook een rol heeft voor enkele personages uit Guardians of the Galaxy:

”Thor will also, the director talked to me about Thor will incorporate some of the Guardians of the Galaxy.”

Aldus Diesel. Gezien Thor de laatste keer dat we hem zagen (Avengers: Endgame) samen met de Guardians of the Galaxy de ruimte inging is het niet eens zo’n gek idee dat deze personages in zijn vierde film zullen opduiken. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat bijvoorbeeld alleen Groot te zien is.

Er werd onlangs ook bekendgemaakt dat niemand minder dan Batman-acteur Christian Bale voor een rol in Thor: Love and Thunder getekend heeft. Daarnaast was al eerder aangekondigd dat we Chris Hemsworth en Natalie Portman hun eerdere rollen als respectievelijk Thor en Jane Foster weer gaan oppakken. De regie ligt bij Taika Waititi, die ook voorganger Thor: Ragnarok gemaakt heeft. Zoals het ernaar uitziet gaat de film in november 2021 uitkomen.

Naast een eventuele cameo in het vierde Thor deel krijgen de Guardians of the Galaxy zelf ook nog een nieuwe film. Deze zal echter niet voor 2022 verschijnen. Dit heeft mede te maken met het feit dat de film vanwege de controverse rondom James Gunn een tijdje zonder regisseur heeft gezeten.

De eerdergenoemde Vin Diesel is overigens later deze week te zien in een andere comicverfilming, namelijk die van Bloodshot. Deze film komt op 12 maart naar de Nederlandse bioscoop.