Guillermo del Toro schrijft scenario Pacific Rim 2

Guillermo del Toro‘s monsters vs. robots film Pacific Rim was niet de hit die verwacht werd, maar de regisseur wil graag een sequel maken. Hij wil dit zo graag dat hij alvast begonnen is met werken aan Pacific Rim 2. In een interview vertelde de regisseur dat er al aan het scenario van het vervolg geschreven wordt:

“We are writing the sequel. Travis Beacham and I are writing, so that is active. The decision to green light or not, that’s definitely above my pay rate.”

Beacham is de man die met het idee voor het origineel kwam, en samen met Del Toro enkele versies van het scenario verzorgde, hetgeen betekent dat er geen nieuw bloed wordt aangetrokken voor het vervolg. Del Toro wil in de sequel een hybride tussen een Kaiju en een Jaeger laten zien. Dat gezegd hebbende moet er nog groen licht komen voor Pacific Rim 2 van studio’s Warner Bros. en Legendary Pictures.

Pacific Rim speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het “Jaeger”-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

De film heeft in de hoofdrollen Charlie HunnamIdris ElbaRinko KikuchiCharlie DayRon PerlmanRobert KazinskyMax MartiniClifton Collins Jr.Burn GormanLarry Joe CampbellBrad William Henke en Diego Klattenhoff.