Haalt Steven Spielberg Gene Wilder terug naar het witte doek?

Er zijn verschillende acteurs die niet enkel met pensioen zijn, maar dit ook serieus nemen en niet meer te zien zijn geweest in films. Denk aan Gene Hackman, Sean Connery, Warren Beatty, Rick Moranis, Goldie Hawn en Bridget Fonda. Een acteur op deze lijst is Gene Wilder, de komediant die voor het laatst te zien was op het witte doek in Only You (1991). De 82 jarige acteur kondigde in 2008 aan met pensioen te zijn.

Een aantal dagen geleden maakte Warner Bros. bekend dat Steven Spielberg werkt aan een adaptatie van Ernest Cline’s boek Ready Player One. Volgens diverse bronnen heeft de regisseur Wilder benaderd voor deze film. Spielberg zou in Wilder de perfecte James Halliday zien, de bedenker van het virtuele realiteit spel OASIS. De grote vraag is of Gene Wilder de rol interessant genoeg vindt om een rentree te maken.

Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures en DreamWorks Pictures brengen Steven Spielbergs Ready Player One uit op 15 december 2017. Voordat Spielberg aan de slag gaat met Ready Player One, verschijnen eerst nog Bridge Of Spies en Roald Dahls Grote Vriendelijke Reus.