Hackers bedreigen Disney met lekken vijfde deel Pirates Of The Caribbean

Walt Disney Pictures’ aankomende film Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge) is gestolen door hackers en dreigen de film te lekken als studio Disney niet betaalt.

De CEO van Disney, Bob Iger, heeft zijn werknemers ingelicht over de hack. Daarbij noemde hij de naam van de film niet, maar Deadline zegt bevestiging te hebben dat het gaat om de piratenfilm. Disney zou weigeren te betalen en samenwerken met de FBI om de hackers op te sporen. Die dreigen de film stukje bij beetje online te zetten, naarmate de dagen waarop de filmstudio niet betaalt verstrijken. De hackers eisen een enorm bedrag, maar het is nog niet bekend hoe groot dit bedrag is. Het losgeld moet in bitcoins betaald worden, wat het moeilijker maakt om de hackers te traceren.

De chantage van de filmstudio komt enkele weken nadat hackers die het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black in handen hadden geld eisten van Netflix. Ook de streamingservice weigerde te betalen, waarop de serie inderdaad werd gelekt.

Johnny Depp keert terug als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Hoofdrollen in Pirates of the Caribbean 5 zijn voor Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Orlando BloomBrenton ThwaitesKaya ScodelarioKevin R. McNally, Golshifteh Farahani, David Weham, Stephen Graham.

De regie is in handen van het duo Joachim Rønning en Espen Sandberg. Het scenario is geschreven door Jeff Nathanson, Ted Elliott, Stuart Beattie en Jay Wolpert. De film werd geproduceerd door Jerry Bruckheimer.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge zal op 24 mei 2017 in première gaan.