Hans Zimmer: Live in Prague 23 oktober exclusief bij Pathé

Maandag 23 oktober is de concertfilm Hans Zimmer: Live in Prague exclusief te zien in 22 bioscopen van Pathé, CineMec en Foroxity. Het concert met groots uitgevoerde filmmuziek uit Gladiator, The Dark Knight, The Lion King, Inception, Interstellar, The Da Vinci Code en Pirates of the Caribbean. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa’s van de bioscopen.

Hans Zimmer componeerde meer dan honderd soundtracks, onder meer voor Batman Begins, Nocturnal, Iron Man, Planet Earth II, Man of Steel, The Crown, Sherlock Holmes, The Prestige, Shrek, The Pacific, 12 Years a Slave, The Thin Red Line, Despicable Me, Rain Man, Transformers en Dunkirk. Negen keer werd hij genomineerd voor een Oscar en dertien keer voor een Golden Globe. Zimmer won een Oscar voor The Lion King en twee Golden Globes, voor The Lion King en Gladiator.

Dit jaar maakte Hans Zimmer een wereldtournee langs 44 steden in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Azië met 72 musici, inclusief een koor, een symfonieorkest en zijn eigen 21 man sterke band met Johnny Marr van The Smiths en zijn beste vrienden en collega’s. Op 4 juni traden ze op voor een uitverkochte O2 Arena in Praag. De zeventienduizend enthousiaste toeschouwers beleefden een ongelofelijke live show met de mooiste stukken uit Zimmers ongeëvenaarde carrière.

Maandag 23 oktober, 19.30 uur, is Hans Zimmer: Live in Prague exclusief en eenmalig te bewonderen. Bij deze eersteklas concertregistratie – met fenomenale visuele en lichteffecten – zitten fans van de films en de filmmuziek op de eerste rij om de maestro aan het werk te zien in de hoogste beeld- en geluidsresolutie; bij Pathé Arnhem, Maastricht en Zwolle in Dolby Atmos, bij de overige bioscopen in Dolby 5.1. Exclusief voor de bioscoop zit in de film bovendien een interview van tien minuten met de maestro.

De 22 bioscopen: Pathé Arena en Tuschinski (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof en Scheveningen (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem (Atmos), Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht (Atmos), Pathé Tilburg, Pathé Zaandam en Pathé Zwolle (Atmos), CineMec Ede, CineMec Nijmegen en CineMec Utrecht, Foroxity Geleen en Foroxity Roermond.