HBFF-oprichter Tanya Kersey overleden

Tanya Kersey, met name bekend als oprichter van het Hollywood Black Film Festival, is onlangs overleden. Dat melden verschillende bronnen. Kersey is 61 jaar geworden.

Haar dood werd aangekondigd door haar dochters Monique Love en Brittany Love en zus Lisa M. Kersey via Facebook. Volgens haar familie kampte Kersey al vele jaren met meerdere gezondheidsproblemen en is ze ‘vreedzaam overleden, omringd door haar dierbaren’.

Voordat ze in 1998 het Hollywood Black Film Festival oprichtte en als uitvoerend directeur diende, was Kersey de oprichter en CEO van het vakblad Black Talent News in de entertainmentindustrie en de website BlackTalentNews.com. Ze was eerder entertainmentjournalist voor verschillende publicaties. Kersey richtte ook The Kersey Group op, dat een filmadviesbureau is.

Het Hollywood Black Film Festival was een jaarlijkse viering van zwarte cinema, ontworpen om gevestigde en opkomende filmmakers, populaire film- en televisiesterren, schrijvers, leidinggevenden uit de industrie, opkomende artiesten en een divers publiek uit Zuid-Californië en de rest van de wereld samen te brengen. Het evenement trok door de jaren heen meer dan 40.000 bezoekers – het laatste festival was in 2018 – en er werden meer dan 1.000 films vertoond. Forest Whitaker, Sidney Poitier, Blair Underwood, John Singleton, Antwone Fisher, Loretta Devine zijn slechts enkele namen van de gasten die door de jaren heen op het festival verwelkomd werden.

Geboren en getogen in New York City, werkte Kersey als model en actrice voordat ze ging schrijven. Ze was co-auteur van het boek Black State of the Arts uit 1991: een gids voor het ontwikkelen van een succesvolle carrière als een zwarte uitvoerende artiest, en zou later een drukke carrière ontwikkelen als spreker.

Tanya Kersey 1961 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter