HBO geeft groen licht aan Game of Thrones prequel serie House of the Dragon

Eerder werd bekend dat de eerste poging van HBO om een ​​Game of Thrones prequel spin-off te creëren heeft geannuleerd, ondanks de opnames van de pilot-aflevering in de zomer. Het netwerk laat Westeros echter niet achter zich. Via The Hollywood Reporter heeft HBO een zeldzame straight-to-series order gegeven aan House of the Dragon, een nieuwe GoT prequel die 300 jaar vóór de originele serie afspeelt.

House of the Dragon

George R.R. Martin en Ryan Condal creëerden samen House of the Dragon, die zich zal richten op House Targaryen. Condal zal het eerste seizoen schrijven. THR merkt ook op dat dit niet dezelfde prequel is die Martin samen met Bryan Cogman heeft gemaakt. In plaats daarvan is dit gebaseerd op het boek van Martin, Fire & Blood; die de opkomst en ondergang van de Targaryens in kaart brengt. Miguel Sapochnik regisseert de pilot en extra afleveringen van de serie. Sapochnik en Condal zullen ook de co-showrunners van de prequel zijn. Casey Bloys, programmadirecteur van HBO, deelde zijn enthousiasme voor het project in een korte verklaring. Bloys zei:

“The Game of Thrones universe is so rich with stories. We look forward to exploring the origins of House Targaryen and the earlier days of Westeros along with Miguel, Ryan and George.”

Ben je enthousiast over House of the Dragon? Laat het ons weten in de comments hieronder!