HBO Max en Discovery Plus worden één platform in zomer 2023

Na speculatie over dat HBO Max zou verdwijnen om onderdeel te worden van Discovery Plus heeft Warner Bros. bekendgemaakt dat de twee streamingsdiensten volgend jaar worden samengevoegd. Zo meldt Variety. In de zomer van 2023 zullen HBO Max en Discovery Plus in de Verenigde Staten lanceren als één streamingsplatform. Europa zal in 2024 volgen. Hoe dat nieuwe platform zal heten is nog niet bekend.

Afgelopen dagen gaan er veel geruchten dat HBO Max als streamingsdienst zal verdwijnen en zal worden ondergebracht bij Discovery Plus. Sinds de fusie van Warner Media en Discovery Inc eerder dit jaar gaat het bedrijf verder onder de naam Warner Bros. Discovery. Na de fusie hebben veel bezuinigingen bij HBO Max plaatsgevonden en kan tot 70% van het personeel zijn baan verliezen. Volgens WBD kost het teveel om twee aparte streamingsdiensten te onderhouden, en daarom is de beslissing genomen om ze samen te voegen. HBO Max wordt hiermee niet onderdeel van Discovery Plus. De twee diensten zullen samen worden gevoegd onder een nieuwe naam.

“At the end of the day, putting all the content together was the only way we saw to make this a viable business.”

JB Perrette, CEO van Warner Bros. Discovery

WBD heeft niet aangekondigd wat de nieuwe merknaam voor de gefuseerde streamingsdienst zal zijn, en er is ook niks gezegd over de prijzen van de samengevoegde streamer. Warner Bros. Discovery richt zich in eerste instantie op de advertentie-ondersteunde en advertentievrije versies van de gecombineerde HBO Max-Discovery Plus. Verder wordt ook onderzocht of er een totaal gratis advertentie-ondersteunde versie van de streamer uitgebracht kan worden, met andere content dan wat de premium abonnees krijgen.

HBO zal in ieder geval niet deel uitmaken van de merknaam van de nieuwe Warner Bros. streamer. Toch zal volgens Perrette HBO op zichzelf een belangrijk merk blijven:

“HBO will always be the beacon and the ultimate brand that stands for television quality,”

De gefuseerde HBO Max-Discovery+ zal de beste elementen van beide diensten combineren, zegt Perrette. Hij zei dat HBO Max “prestatie- en klantenproblemen” heeft gehad, maar een rijke set functies biedt; Discovery+ heeft beperktere functies, maar biedt een robuustere onderliggende leveringsinfrastructuur.

Na de uitrol in de zomer van 2023 in de Verenigde Staten, is WBD van plan om het verenigde HBO Max-Discovery+ platform naar Latijns-Amerika te brengen in de herfst van 2023; Europa in het begin van 2024; Azië-Pacific in het midden van 2024; en aanvullende markten in de herfst van 2024.

HBO Max en Discovery Plus 

Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max verscheen op 8 maart 2022 in Nederland. HBO Max bevat series en films van onder andere Warner Bros. Max Originals, HBO, DC maar ook Cartoon Network. HBO maakte door de jaren verschillende populaire hitseries, onder andere The WireGame of ThronesBand of BrothersThe Sopranos, Chernobyl. Binnenkort wordt de Game of Thrones prequel House of the Dragon en het vervolg op Sex and the City, And Just Like That , aan het aanbod toegevoegd.

Ook diverse films zullen aan het aanbod van HBO Max Nederland worden toegevoegd; van de The Hobbit en The Lord of the Rings-trilogieën tot The Matrix, de The Dark Knight-films, tot de Harry Potter-franchise, Mad Max: Fury Road. Maar denk ook aan DC Films, zoals Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns

Daarnaast zullen ook recente Warer Bros.-films op de streamer verschijnen, zoals The Little Things, Godzilla vs. Kong, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en The Matrix 4.

De streamer onderscheidt zich onder andere met het snel streamen van bioscoopfilm. De titels zijn vaak al 45 dagen na de bioscooppremière te kijken op HBO Max, zonder meerprijs. Concurrent Disney Plus biedt zijn bioscoopfilms vaak ook direct via streaming aan, maar rekent daar een meerprijs per film voor.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter