HBO Max lanceert met Harry Potter-films en 10.000 uur aan content

HBO Max, het langverwachte streamingplatform van WarnerMedia, is vandaag officieel gelanceerd in de Verenigde Staten met een verzameling samengesteld uit de catalogus van WarnerMedia en een selectie van nieuwe Max Originals. Momenteel is het nog niet waarschijnlijk dat HBO Max binnekort naar Nederland komt. Streamingdienst Ziggo Movies & Series heeft op dit moment nog de exclusieve rechten voor de films en series van HBO in Nederland. Er is nog geen nieuws naar buiten gekomen over het mogelijke verlies van dit contract.

Het platform biedt 10.000 uur aan premium content, waaronder alle acht Harry Potter-films, de volledige HBO-service, film en tv-series uit de 100-jarige contentverzameling van Warner Bros. hoogtepunten van New Line; catalogustitels van DC, CNN, TNT, TBS, truTV, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth en Looney Tunes Cartoons; een selectie van klassieke films samengesteld in samenwerking met TCM; samen met een maandelijks aanbod van nieuwe Max Originals. HBO Max is vanaf vandaag verkrijgbaar voor $ 14,99 per maand.

HBO Max wordt de nieuwe streamingdienst die de concurrentie zoekt met Apple, Disney, Hulu en Netflix. Nieuwe series worden per week gelanceerd en dus niet in één keer zoals bijvoorbeeld Netflix. Downloaden van content is ook mogelijk. Vanaf 2021 wil HBO wel een goedkoper abonnement introduceren met reclame.

Er zouden in 2020 al 31 Max Originals-series en 36 HBO Originals moeten verschijnen. In 2021 komen er nog eens 50 Max Originals-series en 38 HBO Originals. Een aantal van de series die in 2020 of later zullen verschijnen zijn de Game of Thrones-prequel House of the Dragon en de serie Raised by Wolves van Ridley Scott. Daarnaast moet de serie Dune: The Sisterhood van Denis Villeneuve aansluiten op de film die in 2020 verschijnt. DC Superhero High van Elizabeth Banks wordt een komedieserie over een school met vaardige kinderen. De DC-serie Green Lantern en de DC-anthologieserie Strange Adventures van producent Greg Berlanti zullen ook te zien zijn op HBO Max. Tevens verschijnt er met Grease: Rydell High een nieuw vervolg op de musical-klassieker Grease uit 1978.