HBO zal de geschiedenis van de Targaryen’s verkennen in nieuwe Game of Thrones prequel

HBO ontwikkelt nog een serie die zich afspeelt in het Game of Thrones-universum. Volgens The Hollywood Reporter speelt de serie zich 300 jaar af vóór de hitserie en verkent het de legendarische geschiedenis van House Targaryen.

Deze nieuwe serie zal voornamelijk inspiratie vinden in George R.R. Martin’s Fire & Blood, dat vorig jaar werd gepubliceerd. Dat boek werd uitgegeven als een metgezel voor A Song of Ice and Fire en vertelde verschillende Targaryen verhalen, beginnend met Aegon I’s verovering van de zeven koninkrijken van Westeros. Van daaruit vertelden andere verhalen over het bewind van zijn nakomelingen, waaronder Aenys, Maegor en Jaehaerys. Martin heeft gezegd dat hij van plan is om ooit een tweede deel van Fire & Blood te publiceren. Maar gezien zijn wankele geschiedenis met releasedata, blijft het de vraag wanneer dit (of een andere Game of Thrones boek) eindelijk zal verschijnen.

De bronnen van THR geven aan dat HBO bijna een pilot deal voor de serie sluit. Blijkbaar is de serie een ‘nieuwe kijk’ op een idee bedacht door Bryan Cogman, die oorspronkelijk zijn eigen Game of Thrones prequel zou gaan aansturen. Cogman is sindsdien van dat project af en werkt nu aan The Lord of the Rings serie van Amazon. Martin zal het script schrijven voor de vernieuwde prequel naast Ryan Condal, die eerder de USA-serie Colony co-creëerde.

HBO heeft natuurlijk nog tal van andere Game of Thrones spin-offs in de maak. In de eerstvolgende serie speelt Naomi Watts de hoofdrol en deze vindt plaats tijdens Westeros ‘Age of Heroes.

Ben je enthousiast om te zien wat HBO voor de Targaryens heeft gepland in deze nieuwe Game of Thrones-serie? Vertel het ons in de comments!