Helen Mirren in Catherine The Great trailer

HBO heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun aanstaande miniserie Catherine The Great, welke het waargebeurde verhaal benadrukt van het lange bewind van de titulaire monarch in Rusland. In de hoofdrol zien we de Academy Award-winnende actrice Helen Mirren als een van de machtigste vrouwen uit de geschiedenis. De serie zal dit najaar te zien zijn op HBO. Bekijk de video hieronder!

Catherine The Great is een vierdelig drama dat duikt in het politiek tumultueuze en seksueel geladen hof van de machtigste vrouwelijke monarch in de geschiedenis. Catherine had bijna de helft van de 18e eeuw de macht in heel Rusland – krachtig, onafhankelijk, briljant intelligent en seksueel bevrijd, zij was de definitie van de moderne vrouw.

De reeks zal Catherine volgen tegen het einde van haar regering en haar gepassioneerde affaire met Grigory Potemkin. Te midden van schandaal, intrige en conflicten is dit een verhaal over obsessieve liefde. Niet in staat om publiekelijk te trouwen, ontwikkelen ze een unieke en toegewijde relatie, overwinnen hun tegenstanders en vormen samen Rusland zoals we het vandaag kennen.

De serie bevat ook rollen voor Jason Clarke als Grigory Potemkin, Gina McKee als Praskovya Bruce, Rory Kinnear als Nikita Ivanovich Panin en Richard Roxburgh als Grigory Orlov. Catherine The Great is geschreven door Nigel Williams (Elizabeth I, Wodehouse in Exile) en geregisseerd door BAFTA en Emmy Award-winnende Philip Martin (The Crown, Mo, Prime Suspect).