Henry van Loon en Frank Lammers spreken stemmen in voor Netflix’s animatiefilm Klaus

Henry van Loon, Frank Lammers en Birgit Schuurman zijn te horen in de eerste Netflix Original animatiefilm Klaus. Ze spreken de Nederlandse stemmen in van de hoofdpersonages voor de kerstfilm die op 15 november wereldwijd op Netflix verschijnt.

Het titelpersonage, de grote mysterieuze Klaus die bovenaan de poolcirkel woont, wordt ingesproken door Frank Lammers. Henry van Loon spreekt de stem in van de jonge postbode Jesper en Birgit vertolkt de stem van leerkracht Ava.

Klaus

De jonge Jesper (Jason Schwartzman), de slechtste student van de postacademie, wordt gestationeerd op een eiland helemaal bovenaan de poolcirkel. Een eiland waar de lokale en altijd ruziënde bevolking nauwelijks woorden met elkaar wisselt, laat staan brieven. Jesper staat op het punt om het allemaal op te geven tot hij een bondgenoot vindt in de lokale leerkracht Ava (Rashida Jones). En hij maakt kennis met Klaus (Oscar® winnaar J.K. Simmons), een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Deze bijzondere en ongewone vriendschappen brengen vreugde terug in Smeerensburg en zorgen voor een nieuwe generatie van vrijgevige en gelukkige buren, magische legendes en kerstsokken die met zorg aan de schoorsteen worden opgehangen.

De Amerikaanse stemmencast van Klaus bestaat onder meer uit Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones, Joan Cusack, Will Sasso en Norm Macdonald. Klaus is geregisseerd door Despicable Me co-creator Sergio Pablos.