Het complete filmaanbod van Disney zal te vinden zijn op Disney Plus

Disney-fans hebben een nieuwe reden om zich aan te melden voor Disney Plus, de aankomende streamingservice van het bedrijf. De reden is namelijk de oude Disney films. Disney-topman Bob Iger onthulde vandaag dat Disney+ uiteindelijk “de hele Disney-filmbibliotheek” zal bevatten. Hij vertelde:

“At some point, fairly soon after launch, it will house the entire Disney motion picture library. So the movies that you speak of that have traditionally been kept in a vault and have been brought out every few years will be on the service. And we’re producing a number of original movies and television shows that will be Disney branded. So it’s going to combine the old and the new.”

Disney verstopt al decennia lang enkele titels ver weg van het publiek in wat wordt aangeduid als de “Disney Vault.” Een film is mogelijk enkele jaren beschikbaar op VHS of Blu-ray, waarna de titel uitverkocht raakt en als het ware terug in de kluis gaat. Daarnaast zijn er een aantal films die altijd moeilijk te verkrijgen zijn geweest – zoals het beruchte Song of the South, dat enkele van de bekendste nummers van het bedrijf bevat, en de meest beruchte raciale inhoud. Het blijft dus nog afwachten of een film als Song of the South beschikbaar zal zijn op Disney+.

Eerder deze week kwam het bericht dat Disney van plan is om de streamingdienst als eerste uit te brengen in Nederland in 2019. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat men zo alvast eventuele technische problemen kan ontdekken. Met als gevolg dat de Amerikaanse release, waar de concurrentie nog een stuk groter is, beter zal verlopen.

Eerder werd duidelijk dat de studio alle eigen content van Netflix gaat halen en dat alle Marvel-producties waarschijnlijk ook van Netflix zullen verdwijnen. Disney zal de eigen producties, evenals Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic content plaatsen. Die laatste toevoeging is mogelijk, doordat Disney straks eigenaar is van Fox. Speciaal voor de streamingdienst zijn er ook nieuwe films en series in de maak. Denk aan een remake van Three Men and a Baby, een live-action remake van The Sword in the StoneLady and the TrampHoney, I Shrunk the Kids en series als The Muppets en High School Musical.

Van de Star Wars-content weten we dat Jon Favreau werkt aan de serie The Mandalorian en is er een serie in de maak rondom het personage Cassian Andor (Diego Luna). Daarnaast zal al het materiaal rond de franchise te vinden zijn, waaronder de live-action films, van Star Wars: The Phantom Menace tot Star Wars: The Last Jedi. Ook animatiefilm Star Wars: The Clone Wars verschijnt op de streamingdienst.

Daarnaast zijn de Marvel-series rondom Loki en Scarlet Witch in ontwikkeling. Onlangs werd ook al bekendgemaakt dat men bezig is met een speciale Disney Villains serie welke exclusief op de service zal verschijnen.