Het DC Extended Universe heet voortaan officieel Worlds of DC

Het panel van Warner Bros. tijdens Comic-Con 2018 introduceerde de DC films met de tekst, “Welcome to the Worlds of DC,” hetgeen aangeeft dat de DC-filmfranchises nu officieel een naam hebben. Eerder werd de onofficiële naam “DC Extended Universe” veel gebruikt.

Marvel Studios was de pionier van het moderne, gedeelde cinematic universe-model met het Marvel Cinematic Universe, maar hoewel Warner Bros.’ verzameling van DC-films doorgaans de DC Extended Universe (of DCEU) genoemd wordt, heeft de studio die naam nooit gebruikt. DC Films lijkt ook af te stappen van een gedeelde universum; er is momenteel een onafhankelijke Joker-film in ontwikkeling met Joaquin Phoenix (niet Jared Leto van Suicide Squad), die volledig los lijkt te staan ​​van de canon van Justice League en Batman V Superman.

“Worlds of DC” doet denken aan een filmisch multiversum in plaats van een universum, dat DC Films de vrijheid geeft om grote helden zoals de leden van de Justice League bij elkaar te brengen, maar ook de flexibiliteit om hen ervan te weerhouden zich zorgen te maken over continuïteit van canon en toon. Dit betekent dat Warner Bros. traditionele PG-13-blockbusters voor kinderen kan hebben, maar ook R-rated films voor volwassenen (zoals Fox’s Deadpool en Logan).