Het inspirerende verhaal van Daniel Rye in de film Daniel

Laat je meeslepen door het schokkende doch inspirerende verhaal van Daniel Rye in de film Daniel. Op 22 april 2021 brengt Just Entertainment de Deense dramafilm en biografie naar de Nederlandse theaters. De film gaat over het waargebeurde verhaal van de Deense fotograaf Daniel Rye, die in 2013 door IS in Syrië werd gevangengenomen en 398 dagen lang gegijzeld werd. Beleef het verhaal van Daniel en zijn familie en ervaar de angst, wanhoop en naastenliefde die in deze duistere tijd hoogtij vierden.

Daniel film

Daniel film

De jonge Deense fotograaf Daniel Rye vertrekt in 2013 naar Syrië om het dagelijks leven van de burgers vast te leggen tijdens een politiek conflict. Echter wordt hij in een grensstad genaamd Azaz ontvoerd door mensen van IS. Samen met de Amerikaanse journalist James Foley en andere gijzelaars, wordt Daniel maar liefst dertien maanden gevangen gehouden en gemarteld. Naast het aangrijpende verhaal van Rye, leven wij ook mee met zijn familie die maandenlang zenuwslopende onderhandelingen moet voeren met de ontvoerders en hun eigen overheid. Zij leven al die tijd met de angst dat Daniel nooit meer zal terugkeren.

De film is gebaseerd op het boek Gegijzeld door IS (2016) van Daniel Rye & Puk Damsgard, in Nederland uitgebracht door uitgeverij Boekerij.

De rol van Daniel Rye wordt vertolkt door Esben Smed. Hij ontving voor deze rol de prijs voor Beste Acteur tijdens de Deense Film Awards in 2020. Andere rollen zijn weggelegd voor Toby Kebbell (War for the Planet of the Apes), Anders W. Berthelsen (eveneens co-regisseur Daniel) en Henrik Birch (The Rain).

Daniel is geregisseerd door Niels Arden Oplev onder andere bekend van The Girl with the Dragon Tattoo.

Daniel draait vanaf donderdag 22 april in de Nederlandse bioscopen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter