Hocus Pocus 2 in de maak voor Disney+

Disney werkt naar verluidt aan Hocus Pocus 2. Volgens Collider is Workaholics-schrijver en co-producent Jen D’Angelo ingehuurd om het scenario voor Hocus Pocus 2 te schrijven. Het project is bedoeld als onderdeel van de Disney+ streamingdienst. Verwacht wordt dat de drie hoofdactrices uit de originele film wederom hun rol als de Sanderson Sisters zullen spelen in het vervolg. Dit suggereert dat het project een direct vervolg is dat de gebeurtenissen van de klassieker uit 1993 voortzet, in plaats van een reboot.

In de originele film spelen Bette Midler als Winifred, Sarah Jessica Parker als Sarah en Kathy Najimy als Mary – een trio zussen die per ongeluk door Halloween worden opgewekt door een tiener in Salem, Massachusetts. Andere rollen zijn er voor Omri Katz, Thora Birch en Vinessa Shaw. Het scenario is geschreven door Mick Garris en Neil Cuthbert, gebaseerd op een idee van Garris en producent David Kirschner. Kenny Ortega regisseerde de cult-klassieke film.

Geruchten over een Hocus Pocus vervolg zijn er al jaren. In 2017 werd gemeld dat de oorspronkelijke co-schrijver Mick Garris een nieuw scenario aan het schrijven was voor een reboot van de film. Kort daarna maakte Midler duidelijk dat ze een reboot van de cultklassieker een heel slecht idee vond, en om welke reden dan ook leek het geplande project te zijn mislukt.