Hoe Julie Andrews gecast is als verteller in Bridgerton

Lady Whistledown, het meest mysterieuze personage in Bridgerton, wordt ingesproken door de onvergelijkbare Julie Andrews. Ze lijkt alles te weten wat er in ieders leven gebeurt en is bereid om elk opvallend detail te publiceren, ongeacht wie erbij betrokken is. Haar roddelrubriek, Lady Whistledown’s Society Papers, is het constante gesprek van Bridgertons high society in Regency Era London.

In het historische drama Bridgerton zijn de geestige geschriften van Lady Whistledown te horen via een voice-over. De roddelmeesteres van het Regency England is maar al te bereid om de smerige details van de high society-menigte door haar schandaalbladen te verspreiden. De stem van dit onzichtbare personage wordt door niemand minder ingesproken dan actrice Julie Andrews (The Sound Of Music, Mary Poppins). De gemakkelijk herkenbare stem van Andrews, met haar voorname Engelse accent en perfecte dictie, schetst onmiddellijk een beeld van wie Lady Whistledown zou kunnen zijn. De showrunner van de serie Chris Van Dusen, sprak tijdens een interview over de casting van Andrews:

“To be honest, we never expected in a million years that we would end up with Julie Andrews as our narrator. She was at the top of our list. We offered her the part. We sent her the scripts, she ended up reading the scripts and loving the scripts. And she said yes. I’m just so happy and thrilled that she did, because working with her has just been amazing. We did our sessions virtually with this kind of Zoom setup. And, it was just so fun.”

De serie is opgenomen in Groot-Brittannië, terwijl de 85-jarige haar voice-overs deed vanuit een studio in New York. Van Dusen zei:

“She relishes in saying, you know, the cheeky things. And she gets to say the most scathing things as Lady Whistledown. And that’s really one thing that I’m so excited for audiences to hear – the words coming out of Julie Andrews’ mouth as Lady Whistledown.”

De serie is een adaptatie van de romans van Julia Quinn. En Quinn, die optrad als consultant bij de show, was blij toen ze het nieuws kreeg dat de Oscarwinnaar Andrews erbij betrokken was. In een interview met OprahMag.com vertelde ze:

“When they told me I legitimately stopped breathing. I mean, I should be dead.”

Bij het beschrijven van haar rol vertelde Andrews dat de verteller “een beetje een ondeugende vrouw is.” Ze voegde eraan toe:

“I occasionally guide it, twist it, point it in some direction or another. I can make or break anybody, it seems, if I wish.”

Julie Andrews in Bridgerton

In Bridgerton maken we kennis met Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige en rijke Bridgerton-familie. Wanneer ze haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London, lijken haar vooruitzichten hoopvol. Haar grote droom is om in de voetsporen van haar ouders te treden en haar ware liefde te vinden. Het tij lijkt echter te keren wanneer haar oudere broer potentiële kandidaten begint uit te sluiten en een high society roddelblad, geschreven door de mysterieuze Lady Whitledown, zich negatief uitlaat over Daphne. Wanneer de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings (Regé-Jean Page) op het toneel verschijnt, wordt Daphne’s zoektocht naar de ware liefde er niet makkelijker op. Desondanks dat ze allebei volhouden niets in de ander te zien, is hun aantrekkingskracht ongekend en vliegen de vonken ervan af. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London.

Bridgerton heeft rollen voor Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter, Harriet Cains en Julie Andrews als de stem van Lady Whistledown.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter