Hollywoodactrice Jessica Chastain in Nederland voor filmpremière Molly’s Game

Jessica Chastain in Nederland voor filmpremière Molly’s GameDe Amerikaanse Hollywoodactrice Jessica Chastain, die de hoofdrol vertolkt in de film Molly’s Game, zal op dinsdag 12 december aanwezig zijn bij de galapremière in Pathé Tuschinski te Amsterdam. De actrice, die bekroond is met een Golden Globe en eerder genomineerd is voor een Oscar,  komt speciaal voor de Nederlandse première van Molly’s Game naar Amsterdam, waar zij zal schitteren op de rode loper. De presentatie van de première is in handen van oud-hockeyspeelster en professioneel pokeraar Fatima Moreira de Melo.

Molly’s Game 
Molly’s Game
is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Molly Bloom die zich van van professionele skiester opklom naar high class pokerhostess.

Wanneer de voormalig professionele skiester Molly Bloom gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze de mysterieuze gokwereld in. In deze wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, organiseert Molly door slim ondernemen binnen no-time haar eigen games waarbij Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten aanschuiven. Haar gelukkige hand, beruchte Viper Room en de miljoenen die over haar tafel gaan, leveren haar de titel ‘the poker princess’ op. Dan verspeelt een zakenman 4 miljoen bedrijfsgeld aan haar tafel en komen met Molly’s getuigenis ook de details over haar pokerwedstrijden op straat te liggen.

Molly’s Game is het regiedebuut van Oscar®winnaar Aaron Sorkin en is vanaf dinsdag 26 december in de Nederlandse bioscopen te zien. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Molly Bloom. De hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Chastain, Idris Elba en Michael Cera. Molly’s Game is een productie van The Mark Gordon Company die de rechten van de film heeft overgekocht. Aaron Sorkin heeft het script geregisseerd in dienst van Sony Pictures Entertainment.

Jessica Chastain
Jessica Chastain begon haar carrière als televisieactrice en speelde gastrollen in series als ERVeronica Mars en Colse to home. Al meer dan zestig prijzen heeft zij mogen ontvangen, waaronder de  golden globe voor haar hoofdrol in Zero Dark Thirty. Verder vertolkte zij grote rollen in The Help, The Martian en InterstellarThe Huntsman: Winter’s War en sprak zij de stem in van Gia voor Madagascar 3. Eerder dit jaar was ze al te zien in The Zookeeper’s Wife.