Home Alone dit jaar wél weer in Nederland op tv!

Home Alone is nog steeds een populaire kerstfilm. Dat blijkt uit het feit dat de film uit 1990 nog bijna elk jaar met Kerstmis op de televisie komt. Het was dan ook een grote shock voor velen toen in 2019 en 2020 de film niet op tv bleek te komen. Na twee jaar afwezigheid komt de kerstfilm Home Alone eindelijk weer terug op tv. Op 10 december 2021 om 20.30 uur wordt Home Alone uitgezonden op SBS6. Van de rest van de films in de franchise is nog niet bekend of ze ook vertoond zullen worden.

Home Alone op tv

Home Alone is een komische film uit 1990 van regisseur Chris Columbus. Het is geschreven en geproduceerd door John Hughes, die al meerdere successen had geboekt met jeugdfilms. De muziek werd gemaakt door John Williams die er een Oscarnominatie voor kreeg. Home Alone is nog steeds een populaire kerstfilm. Een vervolg, Home Alone 2: Lost in New York, werd uitgebracht in 1992.

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Hoofdrollen in de film zijn voor Macaulay CulkinJoe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherine O’Hara.

Home Alone is op vrijdag 10 december 2021 op tv te zien om 20:30 uur op SBS6.

Home Alone online kijken

In totaal kent de ​​franchise zes films, waarvan slechts twee met Culkin in de hoofdrol. De laatste film was Home Sweet Home Alone uit 2021, welke in première ging op de streamingdienst van Disney+. De eerste drie films werden in de bioscoop uitgebracht door 20th Century Fox, terwijl de volgende drie films voor tv werden geproduceerd door The Walt Disney Company en uitgezonden op ABC, eigendom van Disney; na de overname door Disney van de entertainmentactiva van 20th Century Fox in 2019, zijn alle rechten op de Home Alone-franchise eigendom van Disney.

Dus als je geen zin hebt in reclameblokken, kun je de kerstklassieker Home Alone ook streamen op Disney Plus, net als de nieuwe film Home Sweet Home Alone.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter