Hoofdrol gevonden voor Disney Plus serie Percy Jackson and the Olympians

Na onlangs een succesvol acteerdebuut te hebben gemaakt in Netflix’s The Adam Project, is Walker Scobell officieel gecast in de aankomende Disney Plus serie Percy Jackson and the Olympians. De jonge acteur is gevraagd voor de hoofdrol van Percy Jackson, een personage dat eerder werd gespeeld door Logan Lerman in de verfilmingen van 20th Century Fox.

Auteur Rick Riordan, op wiens roman de serie gebasseerd is, bevestigde het nieuws ook via zijn website en onthulde dat hij en zijn vrouw Rebecca Riordan degenen waren die Scobell op 28 januari van dit jaar vertelden over zijn casting. Hij liet ook weten dat Scobell al een aantal lezingen heeft gehad met kandidaten voor de andere twee hoofdrollen van Annabeth Chase en Grover Underwood, wiens casting bijna afgerond is. Riordan zei:

“Walker Scobell is an incredibly talented young man who blew us away with his audition tapes for the role of Percy. Many of you recently discovered how great Walker is when you watched his movie The Adam Project, in which Walker lit up the screen as a younger version of Ryan Reynolds’ character. We were fortunate enough to audition Walker months before that movie came out, but the film only confirmed what we already knew about his talent. It was obvious to me and the rest of the team that Walker had the perfect mix of comedic timing, sweetness, rebelliousness, snark, and heroism to embody our hero Percy Jackson.”

De boekenfranchise van Percy Jackson begon in 2005 met The Lightning Thief, wat een groot succes bleek te zijn en vier sequels voortbracht, The Sea of ​​Monsters, The Titan’s Curse, The Battle of the Labyrinth en The Last Olympian. Hierop volgden vijf supplementenboeken en graphic novel versies.

Percy Jackson serie op Disney Plus

De live-action serie vertelt het fantastische verhaal van de titulaire 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn nieuwe bovennatuurlijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Nu moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

De serie Percy Jackson and the Olympians wordt geregisseerd door James Bobin op basis van een scenario dat is geschreven door Riordan en Jon Steinberg (The Old Man), gebaseerd op Riordan’s eerste deel van zijn succesvolle Camp Half-Blood Chronicles boekenreeks.

De eerste roman werd in 2010 geadapteerd voor het grote scherm door Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) en met Logan Lerman (Hunters) in de hoofdrol. Hoewel de film over het algemeen gemengde kritieken ontving van zowel critici als het publiek, was het een kaskraker met een opbrengst van meer dan $226 miljoen op het budget van $ 95 miljoen. 20th Century Fox besloot vervolgens een sequel te bestellen. Deze verscheen in 2013 met de adaptatie van The Sea of ​​Monsters,  met de terugkeer van Lerman samen met Alexandra Daddario (We Summon the Darkness) en Brandon T. Jackson (Tropic Thunder). Net als zijn voorganger ontving het gemengde recensies van critici en publiek, met meer kritiek op de ontrouw en het versmelten van verhaallijnen uit de tweede en vijfde roman. Toch was de film een hit aan de box office, met een winst van $200 miljoen op een budget van $90 miljoen.

Een derde film in de serie gebaseerd op The Titan’s Curse was in ontwikkeling, maar na wegkwijnend in ‘development hell’ lijkt het alsof de film is stopgezet.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter