The Hunger Games: Catching Fire scoort $25 miljoen in previews

Het vervolg The Hunger Games: Catching Fire was gisteravond als Thursday Preview in verschillende bioscopen te zien. Lionsgate heeft vandaag gemeld dat de film $25.3 miljoen heeft opgehaald van de voorstellingen die om 8 uur draaiden. Dit is 28% hoger dan het eerste deel ophaalde op de Thursday Previews, maar het feit dat Catching Fire meer en vroegere screenings heeft gehad wordt daar waarschijnlijk niet in meegeteld. Ook was er natuurlijk veel meer enthousiaste afwachting voor de sequel.

Er werd minder binnen gehaald dan Christopher Nolan’s middernacht screenings van The Dark Knight Rises, die in de zomer opende met $30.6 miljoen. Maar het was meer dan Iron Man 3, welke afgelopen mei opende met $15.6 miljoen. In het openings weekend ging Iron Man 3 de Batman film wel voorbij, met een verschil van ruim $13 miljoen.

Internationaal is de film al op 43 verschillende plaatsen te zien geweest, waar hij gezamenlijk nog eens $32 miljoen opbracht. Dit weekend komt de film in nog eens 65 plaatsen in de bioscoop en de verwachting is dan ook dat de film na het weekend op de eerste plek zal staan.

The Hunger Games: Catching Fire begint als Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) weer terug naar huis keren, na hun overwinning in de vierenzeventigste Hongerspelen. Dat ze hebben gewonnen betekent echter dat ze zich al snel weer om moeten draaien en hun familie en vrienden achter moeten laten. Dit om op een overwinningstour langs alle districten te gaan. Tijdens de reis voelt Katniss dat het volk geneigd is tot revolutie, maar het Capitool heeft nog altijd strak de touwtjes in handen. Daarnaast worden de voorbereidingen getroffen voor de vijfenzeventigste Hongerspelen, de zogenaamde Kwartskwelling. Daarbij moeten alle winnaars van de voorgaande vijfentwintig spelen het tegen elkaar opnemen in de arena.

Hoofdrollen zijn er voor Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Toby Jones, Woody Harrelson, Jena Malone, Philip Seymour Hoffman en Jeffrey Wright.

De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence op basis van een scenario door Suzanne Collins.