Ian McDiarmid terug als Emperor Palpatine in Star Wars Episode VII?

Ian McDiarmid speelde in de Star Wars saga de rol van Emperor Palpatine/Darth Sidious. Zijn personage overleed aan het einde van Return of the Jedi, maar dit lijkt niet het einde voor McDiarmid. De acteur zou namelijk gevraagd zijn voor de nieuwe Star Wars films.

McDiarmid heeft altijd gezegd dolgraag terug te willen keren als de keizer. In de nieuwe film zou hij als kloon van Palpatine te zien kunnen zijn. Het gerucht gaat dat het verhaal van Episode VII draait om een van de leerlingen van Palpatine wie het duistere Sith leger van de Old Republic zal leiden. Zij zullen het dan opnemen tegen de kinderen van Luke Skywalker en Han Solo.

McDiarmid is een van de weinige Star Wars-acteurs die zowel in de originele trilogie als in de prequels te zien was. Hij speelde voor het eerst Emperor Palpatine in Return of the Jedi. Vijftien jaar later keerde hij terug voor Star Wars: Episode I. Dit kon omdat de acteur ten tijde van Return of the Jedi nog lang niet zo oud was als het personage dat hij speelde. Tevens nam hij nog scenes op voor de speciale uitgaves van de originele Star Wars films.

Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Princess Leia) en Harrison Ford (Han Solo) zijn nog in gesprek met producent Kathleen Kennedy over een rol in Star Wars Episode VII. J.J. Abrams zal de film regisseren naar het script van Michael Arndt (Toy Story 3). De opnames van de nieuwe film gaan begin 2014 van start in Engeland.