Ian McKellen klaar met opnames The Hobbit

Ian McKellen heeft net zijn de laatste scenes opgenomen in de rol van Gandalf voor The Hobbit films. Peter Jackson Twitterde onderstaande foto met bijschrift:

“Seconds ago we finished our last shot with Gandalf. The end of an incredible adventure that began in 1999. I’m feeling very sad right now.”

We zullen nog tweemaal kunnen genieten van McKellen als Gandalf, deze december in The Hobbit: The Desolation Of Smaug en in december 2014 in december 2014 in The Hobbit: There and Back Again.

Ian McKellen

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren – zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

The Hobbit: The Desolation of Smaug wordt geregisseerd door Peter Jackson. In de film zijn er rollen voor Ian McKellen, Martin FreemanRichard Armitage, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Orlando BloomCate BlanchettSylvester McCoyLuke Evans en Stephen Fry. Het scenario is geschreven door Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens en Guillermo del Toro. De film draait vanaf 11 december 2013 in de Nederlandse bioscopen (in 3D, 2D en IMAX).