Idina Menzel over Frozen sequel

Walt Disney‘s Frozen is de best bezochte animatiefilm aller tijden (met $1,274 miljard wereldwijd). In september kondigde Walt Disney Animation Studios al aan dat de nieuwe korte animatiefilm Frozen Fever in 2015 te zien zal zijn in de bioscopen. Tevens werd er gesproken over een Frozen sequel en een musical. Ook zijn verschillende personages uit de film momenteel te zien in ABC’s Once Upon a Time, in de Disney On Ice-shows en de Disney-pretparken.

Disney heeft zich tot nu toe echter amper uitgelaten over de mogelijkheid van een vervolg. Actrice/zangers Idina Menzel, die de stem van Elsa verzorgde, hintte echter naar een sequel tijdens een interview:

“…they’re all in the works. Ah, yeah sure… Not the stage show – I don’t know what will happen with that – but the movie hopefully. We’ll see. I’m just going along for the ride.”

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

De stemmencast bestaat uit Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Alan Tudyk, Santino FontanaCiarán Hinds en Livvy Stubenrauch. De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Willemijn VerkaikNoortje HerlaarBenja BruijningCarlo BoszhardOren SchrijverTony NeefReinder van der Naalt.

Frozen is geregisseerd door Chris Buck & Jennifer Lee.