Idris Elba als Macavity in musicalverfilming Cats

Volgend jaar krijgt Andrew Lloyd Webber’s musical Cats een filmadaptatie. Nu is bekend geworden dat Idris Elba een grote rol zal gaan spelen in de film Cats. Volgens Variety moet Idris Elba de rol spelen van Macavity, de “Napoleon of Crime” in de kattenwereld. Macvity speelt een gemene rol in het stuk terwijl hij zijn eigen agenda nastreeft, en hij is het primaire onderwerp van twee van de liedjes. Vermoedelijk zal Elba zingen tijdens ‘Macavity Fight’, wat een van de grote momenten is voor zijn karakter. Elba heeft wel zangervaring en hij heeft de laatste 12 jaar een paar van zijn eigen EP’s uitgegeven.

Idris Elba in Cats

Elba speel de eerder rollen in The Dark Tower, de Thor-trilogie, en hij speelt momenteel een nieuwe schurk in Hobbs & Shaw tegenover Dwayne Johnson en Jason Statham. Elba zal wederom de titelrol vertolken in het vijfde seizoen van Luther voor de BBC.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jennifer Hudson, Grammy winnaar Taylor Swift, Tony winnaar James Corden, Tony winnaar Sir Ian McKellen, Laurie Davidson en Mette Towley. Cats wordt geregisseerd door Oscar winnaar Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech) en geschreven door Lee Hall.

De musical Cats werd door Andrew Lloyd Webber gecomponeerd. Het is gebaseerd op de gedichtenbundel Old Possum’s Book of Practical Cats van T.S. Eliot. De musicalversie opende in 1981 op het Londense West End en een jaar later op Broadway in New York.

Andrew Lloyd Webber’s Cats zal te zien zijn vanaf 20 december 2019.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter