Idris Elba als The Hunchback of Notre Dame voor Netflix

The Hollywood Reporter meldt dat Golden Globe winnaar Idris Elba (Beasts of No Nation, Luther, Avengers: Infinity War) de klassieke gotische romance The Hunchback of Notre Dame aanpakt voor Netflix aan. Hij zal de hoofdrol spelen in de moderne hervertelling, maar zal deze ook regisseren en produceren.

The Hunchback of Notre Dame wordt geschreven door Michael Mitnick (The Current War, The Giver) en past de klassieke Franse roman van Victor Hugo met dezelfde naam aan, die in 1831 werd gepubliceerd. Het originele verhaal speelt zich af in de 19e eeuw en volgt Quasimodo, een gebochelde die verliefd wordt op de zigeuner Esmeralda.

Elba produceert onder zijn Green Door productie banner en zal ook originele muziek produceren voor de film, die wordt beschreven als een “sonic and musical experience.” Fred Berger (La La Land) en Brian Kavanaugh-Jones (Midnight Special) zullen produceren voor Automatik, samen met Ana Garanito van Elba en Green Door.

The Hunchback of Notre Dame is waarschijnlijk het meest bekend vanwege de Disney animatiefilm die in 1996 werd uitgebracht. Geregisseerd door Gary Trousdale en Kirk Wise, en met stemmen van Demi Moore, Jason Alexander, Tom Hulce, Kevin Kline en Mary Kay Bergman.