Idris Elba bezig met een Luther film

Een film over Idris Elba‘s geliefde norse inspecteur van John Luther, is nu al meer dan vijf jaar in de maak. Hoewel het lijkt alsof de serie op dit moment ten einde loopt, heeft de met Golden Globe bekroonde ster onthuld dat de lange langverwachte Luther film “is this close to finally being made” (Via Deadline).

In een interview voor het derde seizoen van de Sky-comedyserie In The Long Run bevestigde Elba dat er geen ‘formele plannen’ zijn voor een nieuw seizoen van het populaire psychologische misdaaddrama, maar dat hij heel duidelijk heeft gemaakt dat hij Luther graag terug ziet als film.

Elba vertelde eerder aan Metro in 2018:

“Luther has all the ingredients to echo those classic films of the ’90s like Seven and Along Came A Spider and I think what we’d like to attempt is use that as a blueprint to create it. It will be more murder, more Volvos, more frowning Luther. Essentially we just want to try and take it to a much bigger remit and scale and perhaps international as well.”

De serie ging in première in 2010 en is gemaakt en geschreven door Neil Cross. De hoofdrol wordt gespeeld door Elba als Luther en heeft hij een Golden Globe-award, een Screen Actors Guild-award, een NAACP Image Award, een Critics ‘Choice Award en vier Emmy’s gewonnen.

De vierdelige vijfde seizoen ging in première in januari 2019 en ontving lovende kritieken van critici en publiek.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter