Imagine Film Festival 2021 verstevigt industryprogramma

Om de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van Nederlandse genreproducties te stimuleren, gaat het Imagine Film Festival het industryprogramma de komende jaren aanzienlijk verstevigen. Vanaf de editie van 2021 krijgen Nederlandse makers en genreproducties in ontwikkeling een nog belangrijker podium binnen het industryprogramma. Zo worden ervaren makers uit de algemene filmindustrie verbonden met de internationale professionele infrastructuur van de fantastische film en wordt opkomend talent verbonden aan experts in de Nederlandse industrie. Het industryprogramma vindt plaats op 13, 14 en 15 april 2021.

Imagine is hét platform voor de fantastische film in Nederland, niet alleen voor publiek maar ook voor professionals. Imagine is een uniek festival in het Nederlandse festivallandschap met een internationale genreprogrammering die je nergens anders in Nederland ziet en is daarmee hét podium en ontmoetingsplek voor genrefilmmakers. Met de uitbreiding van het industry programma wil Imagine bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van Nederlandse genreproducties. De uitbreiding bestaat onder andere uit de programma’s Imagine Fantastic Talents en Imagine Project Platform.

Imagine Film Festival 2021

Voor Imagine Fantastic Talents zijn zeven aanstormende talenten geselecteerd met een korte film of (web)serie in ontwikkeling, die worden verbonden aan experts uit de Nederlandse industrie en feedback krijgen op hun project. Geselecteerd zijn:

 • Thessa Meijer met Tuna
 • Niels Bourgonje met Late Hours
 • Victoria Warmerdam met Ik ben geen robot
 • Kiko Morah met Anima
 • Guillaume Versteeg & Melissa Knollenburg met It’s a Living
 • Rinku Kalsy met Exhale

Bij het Imagine Project Platform krijgen de makers van vier geselecteerde projecten een op maat gemaakt programma en worden gelinkt aan experts uit de internationale infrastructuur van de fantastische film voor feedback op hun speelfilm of serie in ontwikkeling. Tevens maken zij kans op deelname aan de Frontières International Co-Production Market van het Fantasia Film Festival in Montreal; de enige co-productie markt in Noord-Amerika voor fantastische films. Geselecteerd zijn:

 • Ashar Medina en Julia Rombout met de serie hAPPiness
 • Tamar van den Dop en Ellen Havenith met de speelfilm MIA
 • Astrid van Keulen en Fleur Winters met de serie Occult
 • David Verbeek en Erik Glijnis met de speelfilm The Wolf the Fox and the Leopard

Daarnaast wordt de samenwerking tussen de filmfestivals Imagine, Fantastic Zagreb en Black Nights voortgezet in het internationale programma European Genre Forum (EGF). Door middel van diverse trainingen en labs krijgen professionals die werkzaam zijn in Europese fantastische film ondersteuning bij de ontwikkeling, productie en distributie van hun genreproducties.

Openbare sessies voor Nederlandse industrie

Naast deze besloten en op maat gemaakt programma’s voor professionals organiseert Imagine ook diverse openbare sessies over diverse actuele onderwerpen in de genre-industrie.

 • Case Study ‘Dead & Beautiful’ – dinsdag 13 april 14:30u
 • Masterclass ‘Developing Digital Humans’ door John Canning – dinsdag 13 april 19:30u
 • Panelgesprek ‘Wegwijzers voor opkomend talent’ – Woensdag 14 april 14:30u
 • Masterclass ‘Remix the Movies’ door Peet Gelderblom – Woensdag 14 april  17:00u
 • VERS x Imagine ‘Sciencefiction binnen handbereik’ – Woensdag 14 april 19:30u
 • Panelgesprek ‘Genreverhalen en inclusiviteit’ – Donderdag 15 april 13:30u
 • Panelgesprek ‘After the Pandemic’ – Donderdag 15 april 15:00u

Voor meer informatie, kijk op: https://www.imaginefilmfestival.nl/industry/

Over Imagine Film Festival

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans. Ga voor meer informatie naar https://www.imaginefilmfestival.nlVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter