In de Spotlight | Man gooit met DVD’s naar politie

De politie van Los Angeles heeft vannacht een man aangehouden nadat meerdere mensen aangiften deden wegens overlast. Het zou gaan om een “45-jarig wanhopig type met een opgeblazen ego”. Hij benaderde willekeurige voorbijgangers op een plein om ze gratis DVD’s aan te bieden. Nadat men de films keer op keer weigerde werd hij agressief. De politie arriveerde niet veel later op de locatie en de verdachte gooide zijn DVD’s naar de politieauto.

“Ik werd enthousiast toen deze arme man mij een DVD gaf. Helaas ging het om die saaie film After Earth, die ik een tijdje terug nog in de bioscoop zag! Ik vertelde hem dat ik geen belangstelling had, en vervolgens zakte hij naar zijn knieën en smeekte ons om de films aan te nemen. Wij probeerden hem overeind te helpen, waarop hij begon te schreeuwen en zijn films naar onze auto toe gooide.”

Aldus een van de agenten. De verdachte was in bezit van 5 containers met onverkochte DVD’s. Exemplaren van The Sixth Sense werden door de politie in beslag genomen, de rest werd netjes teruggelegd. De verdachte wordt aangeklaagd wegens overlast. De openbare aanklager onderzoekt echter nog of het ook mogelijk is om hem te veroordelen wegens het creëren van valse verwachtingen, het negeren van de regels van logica en het verduisteren van acteertalent.