Indiana Jones 5: laatste film van componist John Williams en Harrison Ford?

Componist John Williams staat bekend om het creëren van enkele van de meest iconische en memorabele partituren in de hele filmgeschiedenis. De legendarische muzikant zei onlangs echter dat hij na Indiana Jones 5 misschien klaar is om te stoppen.

De archeoloog en actieheld Indiana Jones keert terug voor een vijfde film. Afgelopen maand verscheen een eerste foto van de nog titelloze Indiana Jones 5, geregisseerd door James Mangold. Maar mogelijk wordt dit ook de laatste film met Harrison Ford in de hoofdrol, en met de iconische muziek van John Williams. De componist sprak hierover in een interview met The Associated Press.

John Williams is een van de meest gerenommeerde componisten van Hollywoodfilms. Zijn Jaws soundtrack is synoniem geworden met haaien, en je kunt haast niet aan Star Wars denken zonder het beroemde introlied. Nu, inmiddels 90 jaar oud, beweert de musicus dat Indiana Jones 5 mogelijk zijn laatste film zal worden.

“At the moment I’m working on ‘Indiana Jones 5,’ which Harrison Ford — who’s quite a bit younger than I am — I think has announced will be his last film. So, I thought: If Harrison can do it, then perhaps I can, also.”

Harrison Ford, de 79-jarige acteur heeft nog niet publiekelijk gezegd te gaan stoppen met acteren. En wat John Williams betreft is zijn besluit ook niet definitief. Maar zelfs als hij geen films meer zal maken na Indiana Jones 5, zal hij in ieder geval niet stoppen met muziek. De componist meent dat een Star Wars soundtrack ongeveer 6 maanden kost om te creëren. Wanneer hij daar afstand van neemt kan hij meer tijd besteden aan het componeren van concert muziek, waaronder een piano concerto waar hij momenteel aan werkt.

Harrison Ford heeft recent ook getekend voor zijn eerste grote TV rol. De acteur zal de rol spelen van Dr. Phil Rhodes in de AppleTV+ original Shrinking. Het wordt een serie van 10 afleveringen en is geschreven door Jason Segel.

Componist John Williams

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones verscheen voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keerde hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $ 2 miljard op bij de wereldwijde kassa.

James Mangold (Logan) neemt de regie over van Steven Spielberg, die nog steeds als producent fungeert en zeer betrokken is bij verschillende elementen van de film. Kathleen Kennedy, Frank Marshall en Simon Emanuel zullen zich bij Spielberg voegen als producers. John Williams, die aan elke partituur in de 40-jarige franchise heeft gewerkt, keert ook terug als componist.

Naast Harrison Ford zijn er ook rollen voor Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Toby Jones.

Indiana Jones 5 staat gepland om op 30 juni 2023 te verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter