Indiana Jones serie in ontwikkeling voor Disney Plus

Disney zou actief bezig zijn met het ontwikkelen van een Indiana Jones serie voor Disney Plus. Volgens Variety hebben Disney en Lucasfilm tijdens algemene vergaderingen met schrijvers specifiek het potentieel van een streaming-serie die zich afspeelt in de wereld van de archeoloog naar voren gebracht. De bedrijven zijn naar verluidt nog steeds op zoek naar een schrijver om het project op zich te nemen, dus er zijn momenteel geen plotdetails beschikbaar.

Indiana Jones serie

Wat niet duidelijk is, is de aard van het project – is het een prequel die lijkt op de serie The Young Indiana Jones Chronicles in de vroege jaren negentig, een spin-off van een bestaand personage, een werk dat aansluit bij de aankomende vijfde film, of een volledige reboot.

Acteur Harrison Ford heeft verklaard dat hij klaar is met het spelen van het personage na de vijfde film, die volgend jaar uitkomt. Disney zou ook een aantal opties onderzoeken om de franchise draaiende te houden.

Indiana Jones 5 zal wederom worden geleid door Ford terwijl hij een van zijn meest iconische rollen als de ontdekkingsreiziger speelt. Naast hem zijn er rollen voor Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook en Shaunette Renée Wilson.

De langverwachte film wordt geregisseerd door Oscar-genomineerde James Mangold (Logan) op basis van een nieuw scenario dat hij samen met Jez en John-Henry Butterworth schreef. Indiana Jones 5 wordt geproduceerd door Kathleen Kennedy, originele franchiseregisseur Steven Spielberg, Frank Marshall en Simon Emanuel, waarbij John Williams terugkeert om de film te scoren en een muzikale reis voortzet die 40 jaar geleden begon met Raiders of the Lost Ark.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter