Internationaal Film Festival Gorinchem 2022 | Van 13 t/m 17 april

Met meer premièrefilms dan ooit tevoren start woensdag 13 april 2022 de 6de editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem. Ook dit jaar kijk je weer naar prachtige films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages. Bekijk het complete filmprogramma hier.

Internationaal Film Festival Gorinchem 2022

International Filmfestival Gorinchem richt zich onder de noemer ‘See U, Hear U, Tell U’ op wereldfilms met actuele sociale thema’s en de wereld in al haar kleurrijke facetten. Op 13 april trapt het festival af in De Nieuwe Doelen met de Nederlandse primeur van de energieke Britse film Ali & Ava van regisseur Clio Barnard (Dark River, The Selfish Giant). Het festival sluit af op 17 april af met The Grave Diggers Wife, het speelfilmdebuut van Khadar Ayderus Ahmed.

De thematiek van IFFG steunt op drie belangrijke pijlers.

  • Duurzaamheid: Films die in het teken staan van onze leefomgeving
  • Migratie: Kijkend door de ogen van migranten, vluchtelingen, oorlogsslachtoffers en nieuwkomers
  • Identiteit: Inclusiviteit, iedereen telt mee en doet er toe, ongeacht afkomst en cultuur.

Over Internationaal Film Festival Gorinchem

IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en net buiten de Randstad. Het festival toont films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages. Niet alleen tijdens het jaarlijkse festival maar ook via het jaarrond programma en het educatieve aanbod biedt men wereldfilms een podium.

Het diverse programma aanbod bekijk je op https://www.iffg.nl

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter