Interview Roel Reiné | Dutch Comic Con 2018

Roel Reiné is regisseur en tevens de Director of Photography van Redbad. Na enkele speelfilms in Nederland waaronder de met een Gouden Kalf bekroonde actiefilm The Delivery verhuist hij in 2005 naar Los Angeles. In de laatste 10 jaar heeft hij voor de grote studio’s een groot aantal Amerikaanse speelfilms geregisseerd. In 2015 regisseerde Reiné de actiedrama film Michiel de Ruyter, daarna volgde de Netflix Black Sails en recent de eerste twee afleveringen van Marvel’s Inhumans op IMAX 3D. Eduard Koek interviewde hem tijdens Dutch Comic Con 2018! Het interview is hieronder te bekijken.

Redbad wordt geregisseerd door Roel Reiné en draait vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscoop. Het scenario is geschreven door Alex van Galen. De film is al aan meerdere landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten. De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs NaberJonathan BanksHuub Stapelen Egbert Jan Weeber, Lisa Smit, Loes Haverkort, Derek de Lint, Martijn Fischer en Aus Greidanus sr.

In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloeden vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Redbad vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende Christendom het hoofd te bieden.