Invisible Demons van Rahul Jain op 22 april te zien tijdens Earth Day

Op 22 april 2022 is Invisible Demons door het hele land te zien ter ere van Earth Day. Wereldwijd staan meer dan een miljard mensen op deze dag stil bij de bescherming van onze planeet tegen vervuiling en ontbossing. Invisible Demons van Rahul Jain werd geproduceerd door Participant (An Inconvenient Truth) en gaat op 9 april in première op het Movies that Matter Festival. Op 26 mei wordt de film uitgebracht door WW Entertainment.

Invisible Demons

Invisible Demons

Invisible Demons geeft een indrukwekkend beeld van de gevolgen van klimaatverandering, die niet alleen in de toekomst liggen, maar ook ons heden bepalen. Filmmaker Rahul Jain (Machines, 2016) laat zien hoe uitdijende megasteden en haar inwoners lijden onder zware luchtvervuiling, smog en vervuild drinkwater. Mensen die onder aan de financiële ladder staan worden hier doorgaans als eerst door getroffen. De film geeft zo een realistisch en aangrijpend beeld van de huidige klimaatproblematiek en laat zien dat toegang tot basisbehoeften als schone lucht en drinkwater steeds minder vanzelfsprekend wordt.

De film behandelt hoe mensen met meer financiële middelen in staat zijn het probleem van klimaatverandering te ontwijken. Als er een hittegolf is, investeren ze in airconditioning. Als het water vervuild is, kopen ze kopen ze een filter. Maar uiteindelijk worden de gevolgen onontkoombaar. Voor Jain is het belangrijkste verband tussen Machines en Invisible Demons de woede die beide projecten bij hem deden aanwakkeren. De woede over de manier waarop de wereld werkt en het proberen te begrijpen vanuit zijn positie als verteller. Waar Machines gaat over uitbuiting van medemensen gaat Invisible Demons over de uitbuiting van land, water en lucht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter