Is Mamma Mia 3 in aantocht met nieuwe ABBA-muziek?

Mamma Mia 3 zou een reële optie zijn, zou meldt producent Judy Craymer. Zij produceerde de twee films Mamma Mia! en Mamma Mia: Here We Go Again!, evenals de originele West End ABBA-musical. Ze vertelde tegenover de Daily Mail:

“I think one day there will be another film, because there’s meant to be a trilogy, you see. I know Universal would like me to do it.”

Daarbij specificerende ze dat er vier nieuwe ABBA-nummers zijn die Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus schreven voor het virtuele concert dat ze hadden gepland met Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad. Voor Mamma Mia 3 zouden die liedjes ook gebruikt kunnen worden. Craymer zei verder dat ze van plan was de musical te ontwikkelen tijdens de COVID-19-shutdown:

“I was meant to have been getting on with that, in my head, during these months. But then I got hit with Covid fog.”  

Actrice Lily James wil heel graag dat Mamma Mia 3 verschijnt. James trad toe tot de franchise met Mamma Mia! Here We Go Again in 2018 als de jongere versie van Donna. Het is bevestigd dat Mamma Mia 3 in ontwikkeling is, maar meerdere vertragingen als gevolg van de COVID-19-pandemie hebben de status van het project in het ongewisse gelaten.

In een exclusief interview met Screen Rant zegt James dat ze “wanhopig” is dat Mamma Mia 3 er komt en dat ze haar rol opnieuw zou willen spelen als de derde film wordt gemaakt. Ze vermeldt dat vertragingen als gevolg van COVID de ontwikkeling van de film hebben vertraagd en dat ze niet weet of haar personage zal worden opgenomen in het nieuwe script. Ze vertelt ook over hoe onwerkelijk het proces aanvoelde en verwoordde hoe leuk het maken van de film was. Lees hieronder haar citaten uit het interview:

“I’m desperate for it to happen. It was like, it didn’t feel real. It was so fun just singing on the beach and on a boat. I don’t know. Why isn’t it happening? We all need it. It’s been COVID. It’s been terrible. Let’s do Mamma Mia. Please! But only If I’m in it. They probably won’t have me. It’ll probably be like, Sophie’s baby. Anyway! Let’s stop talking about it.”

Wanneer Mamma Mia 3 zou moeten verschijnen is nog niet bekend.

Mamma Mia 3

Mamma Mia vertelde het verhaal van Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie wordt je uitgenodigd om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De originele film wist $600 miljoen wereldwijd op te halen. Hoofdrolspelers Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Colin FirthJulie Walters, Dominic Cooper, Stellan Skarsgård zullen allen terugkeren voor de Mama Mia sequel. Nieuwe toevoegingen zijn Lily James, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Jeremy Irvine, Josh Dylan, Hugh Skinner, Andy Garcia en Cher.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter