J.J. Abrams vergelijkt Star Wars: The Force Awakens met A New Hope

Een paar weken voordat Disney en Lucasfilm‘s Star Wars: The Force Awakens in de bioscopen draait vertelt regisseur J.J. Abrams meer over het uitgangspunt van de film en legt meer uit over de marketingbeslissingen.

Abrams legt uit dat hij heel duidelijk wilde dat de film, zoals Star Wars: A New Hope, een begin en een eind heeft waarbij het verleden en de toekomst een grote rol spelen. Het feit dat er al films bestonden is volgens Abrams alleen maar een voordeel. Hierdoor hoef je niet na te denken over de achtergrond van het verhaal en dat kloppend en geloofwaardig te maken. De terugkeer van de bekende personages vond hij zelf zeer belangrijk, maar hij benadrukt wel dat de film in de toekomst plaatsvindt en de focus daarom op de nieuwe personages ligt.

J.J. Abrams staat bekend om de mysterie die rond zijn films hangen. Hij probeert niet te veel van het plot weg te geven om zodoende zijn publiek een verassing te bezorgen. Hij was bang dat het bij Disney en de Star Wars-franchise lastig zou zijn om dit te doen, vanwege de vele merchandising. Uiteindelijk was hij blij verrast toen Disney zijn visie deelde. Wel hebben ze ervoor gekozen om een eerste teaser trailer een jaar van te voren uit te brengen. De reden hiervoor was dat hij dit zelf ook als fan had gewaardeerd.

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens werd geregisseerd door J.J. Abrams is het zevende deel uit de succesvolle filmfranchise Star Wars bedacht door George Lucas. Het scenario is geschreven door Abrams, Lawrence Kasdan en Michael Arndt. Hoofdrollen zijn er voor Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam DriverOscar IsaacAndy Serkis, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie en Max von SydowStar Wars: Episode VII – The Force Awakens draait vanaf 16 december 2015 in de bioscoop.