Jake Gyllenhaal & Carey Mulligan in nieuwe Wildlife trailer

IFC Films heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Paul Dano’s (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine) regiedebuut Wildlife. In de hoofdrol zien we Jake Gyllenhaal (Stronger, Nightcrawler) en Carey Mulligan (Mudbound, An Education). Bekijk de trailer hieronder.

De film is een adaptatie van de gelijknamige roman door Richard Ford. Jeanette is een complexe vrouw wiens zelfbeschikking en zelfbetrokkenheid de waarden en verwachtingen van een nucleair gezin uit de jaren 60 verstoort. De veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette (Mulligan) en Jerry (Jake Gyllenhaal) – een huisvrouw en een golfprofessional – in een klein stadje in Montana uit de jaren zestig. In de buurt woedt een ongecontroleerde bosbrand dichtbij de Canadese grens, en wanneer Jerry zijn baan verliest – en zijn doel – besluit hij zich aan te sluiten bij de vuurvechters, waardoor zijn vrouw en zoon voor zichzelf moeten zorgen. Joe wordt plotseling gedwongen in de rol van een volwassene en ziet de worsteling van zijn moeder terwijl ze probeert haar hoofd boven water te houden.

Wildlife vertelt een verhaal vanuit het standpunt van een tienerjongen, die de geleidelijke ontbinding van het huwelijk van zijn ouders observeert. De film, mede geschreven door Dano en Zoe Kazan (The Big Sick), ging in première op het Sundance Film Festival 2018 en werd vertoond als de openingsavondfilm in La Semaine de la Critique op het Filmfestival van Cannes in 2018.

Wildlife heeft tevens rollen voor Ed Oxenbould en Bill Camp. Vanaf 19 oktober 2018 in de Amerikaanse bioscoop.