James Bond acteur Sean Connery (90) overleden

De Schotse acteur Sean Connery is op 90 jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. Hoewel hij in rust is overleden, was Sean Connery al enige tijd ziek en in slechte gezondheid. Connery was vooral bekend voor zijn iconische vertolking van James Bond.

Jason Connery zei over zijn vader:

“He had many of his family who could be in the Bahamas around him. We are all working at understanding this huge event as it only happened so recently, even though my dad has been unwell for some time. A sad day for all who knew and loved my dad and a sad loss for all people around the world who enjoyed the wonderful gift he had as an actor.”

Sean Connery overleden

Connery werd in 1930 geboren in Edinburgh, Schotland. Na een baantje als melkboer ging hij kort na de Tweede Wereldoorlog bij de marine. Daar zou hij drie jaar dienen. De acteercarrière van Connery begon in de jaren vijftig, toen hij wat bijrollen kreeg. In 1951 ging hij achter de schermen werken in het King’s Theatre in Edinburgh. Intussen deed hij veel aan bodybuilden en maakte hij in 1954 zijn debuut op de planken in de musical South Pacific.Connery als James Bond

Met de James Bond films werd Connery het beroemdst. In de periode 1962-1983 speelde hij zevenmaal de hoofdrol in een Bond-film, namelijk Dr. No (1962), From Russia With Love (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965), You Only Live Twice (1967), Diamonds Are Forever (1971). Hij kwam hierna nog één keer terug als James Bond in de niet-EON Productions Bondfilm Never Say Never Again (1983). Naast Bond speelde hij in tal van films, waaronder The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade en The Rock.

In de jaren ’80 en ’90 verscheen Connery in een aantal fantasy-actiefilms, zoals Sword of the Valiant, Highlander, Robin Hood: Prince of Thieves, en de stem van de draak Draco in Dragonheart. Toen zijn carrière eind jaren ’90 afliep, sloeg Connery rollen over zoals Gandalf in The Lord of the Rings en de Architect in The Matrix-trilogie. De laatste film waarin Sean Connery te zien was, is The League of Extraordinary Gentlemen uit 2003. Na een decennialange carrière kondigde hij in 2006 zijn pensioen aan.

In 1988 kreeg hij een Oscar voor zijn rol in The Untouchables. In zijn carrière won hij naast een Academy Award, tweemaal een BAFTA Award en drie Golden Globes met zijn acteerprestaties. In juli 2000 werd hij door koningin Elizabeth II geridderd waardoor hij de titel Sir mocht dragen.

In augustus 2020 bereikte Sean Connery de leeftijd van 90. Dat vierde hij in alle rust op de Bahama’s, waar hij zich na zijn pensioen in 2006 terugtrok met zijn tweede vrouw Micheline Roquebrune.

R.I.P. Sean Connery 1930 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter