James Cameron feliciteert Marvel na verslaan Titanic-record

Titanic regisseur James Cameron heeft Kevin Feige en Marvel Studios gefeliciteerd met het nieuwe record dat behaald is met Avengers: Endgame. De film bracht tot nu toe $2,189 miljard (ruim 1,9 miljard euro) op en verbrak daarmee het oude record van Titanic ($2,187 miljard) uit 1997. De regisseur heeft op Twitter het volgende geplaatst:

“An iceberg sank the real Titanic. It took The Avengers to sink my Titanic. Everyone here at Lightstorm Entertainment salutes your amazing achievement. You’ve shown that the movie industry is not only alive and well, it’s bigger than ever!

James Cameron heeft echter nog steeds het record voor de grootste box office, met dank aan het sci-fi avontuur Avatar uit 2009.

Na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, is het superheldenteam op leven na dood. Niet alle Avengers hebben de aanval van superschurk Thanos in Wakanda overleefd en het ziet er naar uit dat de Avengers voor het eerst een gevecht hebben verloren. Al het leven in het universum is gehalveerd door toedoen van Thanos. De overige Avengers die de aanval van Thanos hebben overleefd, waaronder onder andere Iron Man, Captain America, Thor, Hulk en Black Widow, slaan de handen in elkaar en gaan samen het gevecht om leven en dood aan.

Avengers: Endgame draait sinds vorige maand in de Nederlandse bioscopen.