James Cameron reageert op Avatar/Papyrus parodie met Ryan Gosling

Je hoort niet vaak dat een blockbuster franchise direct beïnvloed wordt door een parodie op zichzelf. Avatar regisseur James Cameron heeft in een interview met BBC Radio 1 toegegeven dat een sketch van Saturday Night Live hem heeft gemotiveerd om het Papyrus font opnieuw te gebruiken voor de sequels van zijn film. Bekijk het interview hier.

De SNL sketch was oorspronkelijk te zien in de eerste aflevering van seizoen 43 van de comedy show. Het wordt gepresenteerd als de trailer van een psychologische drama. Ryan Gosling speelt hierin een depressieve man die al jaren wordt geteisterd door een trauma. Hij kan namelijk niet geloven dat de succesvolle blockbuster Avatar uit 2009 het Papyrus font heeft gebruikt als logo. Papyrus is een populaire font, gecreëerd in 1982. De SNL sketch spot met het overmatig gebruik van het font, wat volgens Goslings personage niet past bij een professioneel grafisch ontwerper.

James Cameron kon wel lachen om de sketch. Bij het BBC interview prees hij het simpele concept.

“It’s haunted me… Not really. It is pretty funny. I’m just astonished that they spent that much money on a little cinematic vignette that’s around a, you know, such a whispy thin concept!”

Hij meent ook dat de parodie hem heeft gemotiveerd om Papyrus te blijven gebruiken voor de Avatar franchise. Dat zou verklaren waarom het font prominent aanwezig bleef in de sequel Avatar: The Way of Water. In de film die afgelopen week in première ging wordt Papyrus met regelmaat gebruikt voor ondertitelingen, naast dat het logo is gebaseerd op een aangepaste versie van het Papyrus font.

“I said ‘Alright, guys, we are now doubling down! We’re using Papyrus for everything!’ […] The funniest thing about that whole story is I didn’t even know it was Papyrus, nobody asked me! I just thought the art department had come up with this cool font!”

Bekijk de volledige SNL sketch hier.

James Cameron reageert op Avatar/Papyrus parodie

Het vervolg Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

De nieuwe Avatar sequels worden wederom geregisseerd door James Cameron. Terugkerende castleden zijn Zoe Saldana, Sam Worthington, Dileep Rao, Joel David Moore, Stephen Lang, Matt Gerald en Sigourney Weaver. Daarnaast doen Oona Chaplin, Kate WinsletEdie FalcoVin Diesel, Jemaine Clement en Michelle Yeoh mee in de vervolgen. Cameron legde tevens nog uit dat Stephen Lang‘s kolonel Miles Quaritch in alle vier de sequels voorkomt en dat hij gedurende het hele verhaal de belangrijkste slechterik zal zijn.

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 december 2022 in de bioscoop te zien. Dit wordt gevolgd door Avatar 3 in 2023, deel 4 in december 2025 en deel 5 in december 2027.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter