James Earl Jones stopt als Darth Vader

Acteur James Earl Jones gaat – na zo’n 40 jaar – stoppen met inspreken van het Star Wars personage Darth Vader. Dit kwam naar voren in een report van website Vanity Fair.

Stemacteur James Earl Jones is inmiddels 91 jaar en heeft in zijn leven meerdere filmpersonages van een stem voorzien. Hij blijkt nu echter te gaan stoppen met het inspreken van Darth Vader, een bekende Star Wars-slechterik. Zover we hebben kunnen lezen heeft dit vooral te maken met zijn leeftijd.

James Earl Jones als Darth Vader

Vader speelde een grote rol in de recente Disney Plus serie Obi-Wan Kenobi en je hebt misschien gemerkt dat zijn stem anders klonk in die serie. Het blijkt dat dit komt omdat Lucasfilm een ​​in Oekraïne gevestigd bedrijf genaamd Respeecher heeft ingeschakeld om synthetisch een nieuwe Vader-dialoog voor de serie te construeren op basis van archiefopnamen. Earl Jones heeft volgens Vanity Fair de rechten voor het gebruik van zijn stem overgedragen aan producent Lucasfilm en het audiobedrijf Reespeecher.

James Earl Jones was in 1977 voor het eerst te horen als de iconische schurk. Hij was vervolgens tientallen jaren in zowel de films als series van Star Wars te horen. Jones sprak in 1994 ook onder meer de stem van Mufasa in The Lion King in. Deze rol sprak hij opnieuw in voor The Lion King II: Simba’s Pride en The Lion King remake uit 2019. Naast het inspreken van personages heeft ook geacteerd in een aantal speelfilms, waaronder Dr. Strangelove.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter