James Gunn definitief ontslagen bij Guardians of the Galaxy

Bijna een maand geleden werd regisseur James Gunn onverwachts ontslagen als regisseur van Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020) wegens een reeks controversiële Twitter-berichten. De afgelopen weken kreeg Gunn volop steun van de castleden, fans en Marvel Studios, maar dat heeft niet mogen baten. Ondanks gesprekken tussen beide partijen, heeft Disney studiobaas Alan Horn volgens Variety besloten het ontslag van Gunn niet terug te draaien.

Gunn en zijn vertegenwoordigers hebben gesmeekt voor een ​​tweede kans, maar Horn nam enkel deel aan de vergadering uit beleefdheid en om de lucht met Gunn te klaren. Hoewel de bijeenkomst als netjes en professioneel werd beschreven, zeggen bronnen dat Horn bij zijn besluit is gebleven om James Gunn niet terug te laten keren als regisseur voor Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Insiders zeggen dat Marvel-president Kevin Feige de stad uit was en niet aanwezig kon zijn. Bronnen voegden eraan toe dat terwijl Feige pushte om Gunn terug te halen, hij zich inmiddels ook bij het ontslag van Gunn heeft neergelegd.

Het project zit nu dus zonder regisseur. Of Guardians of the Galaxy Vol. 3 hierdoor ook productievertraging gaat oplopen, is niet zeker. Disney zou het onlangs afgeronde script van Gunn wel willen gebruiken voor Vol. 3.