James Gunn keert terug als regisseur Guardians of the Galaxy 3

Deadline meldt dat Disney James Gunn opnieuw heeft aangenomen als de schrijver en regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 3. De site zegt dat Walt Disney Studios president Horn meerdere malen met de filmmaker heeft gesproken om de controverse over Gunn’s ontslag afgelopen juli te bespreken. Horn keerde de beslissing terug nadat hij overtuigd was door Gunn’s publieke verontschuldiging en hoe hij met de situatie omging. Hoewel Gunn heeft getekend om het Suicide Squad vervolg voor Warner Bros. en DC te schrijven en te regisseren, heeft Marvel Studios blijkbaar nooit een andere regisseur overwogen voor Guardians of the Galaxy 3. De studio is van plan om met de derde film te starten zodra The Suicide Squad is voltooid.

In juli ontsloeg Walt Disney Studios Gunn van Guardians of the Galaxy Vol. 3 vanwege de controversiële tweets uit het verleden van Gunn. Ondanks dit steunde de cast, waaronder Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Karen Gillan, Pom Klementieff, Michael Rooker, Sean Gunn en Dave Bautista, hem allemaal nog steeds en vroegen ze om Gunn weer aan te nemen als regisseur van de film.

Begin 2018 onthulde Gunn dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in 2020 zou worden uitgebracht. De opnames stonden gepland om dit najaar in Atlanta van start te gaan, maar zullen waarschijnlijk worden uitgesteld tot The Suicide Squad klaar is met productie.