James Gunn scenarist en regisseur van nieuwe Suicide Squad-film?

io9 meldt dat James Gunn, die eerder werd ontslagen van Marvel en Disney’s Guardians of the Galaxy-franchise, in gesprek is om het scenario te schrijven voor DC’s Suicide Squad 2 en mogelijk ook het vervolg te regisseren. De nieuwe Suicide Squad-film zal naar verluidt een andere kijk op de personages hebben en geen directe sequel zijn.

Toen Suicide Squad in 2016 meer dan $745 miljoen opbracht aan de wereldwijde box office, leek een vervolg zeker. David Ayer besloot om niet terug te keren en zowel Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise) als Mel Gibson (Hacksaw Ridge) werden genoemd als mogelijke regisseurs.

Sindsdien stuurde de teleurstelling van Justice League schokgolven door het DC-merk. Geplande projecten zoals Justice League en Man of Steel sequels zijn komen te vervallen, met de geruchten dat zowel Henry Cavill als Ben Affleck zouden vertrekken als respectievelijk Batman en Superman. Op dit moment bevat de lijst van DC-titels Aquaman (december), Shazam! en Wonder Woman 1984 in 2019, de solo-film van The Joker en Birds of Prey met het Suicide Squad-personage Harley Quinn van Margot Robbie. Matt ReevesThe Batman is ook in actieve ontwikkeling.