Jasper Pääkkönen & Sam Strike gecast in Amazon’s The Dark Tower pilot

Jasper Pääkkönen (Vikings) en Sam Strike (Nightflyers) zullen de hoofdrollen spelen in Amazon’s The Dark Tower serieadaptatie van Stephen King‘s boekenreeks. Dit heeft Variety bevestigd.

Amazon’s Dark Tower

Pääkkönen speelde eerder in BlacKkKlansman, Vikings, Heart of a Lion en de aankomende Da 5 Bloods. Hij zal in de serie de rol van The Man in Black spelen, ook bekend als Randall Flagg en Marten Broadclock. Strike, die we kennen uit Timeless, Leatherface, Mindhunter, Nightflyers en de aankomende The Wisdom Tooth en The Dougherty Gang, speelt Roland Deschain, aka The Gunslinger.

De serie was oorspronkelijk gepland met een connectie tot de The Dark Tower-film uit 2017, met in de hoofdrollen Idris Elba en Matthew McConaughey. Amazon heeft de plannen echter versnelt en is nu van plan om van de serie een ​​meer getrouwe adaptatie van de boekenreeks te maken.

The Dark Tower-serie wordt geproduceerd door Media Rights Capital (MRC). Glen Mazzara zal dienen als showrunner en uitvoerend producent. De adaptatie sluit aan bij Amazon’s line-up van spraakmakende projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, waaronder de prequel-serie The Lord of the Rings.