Javicia Leslie is nieuwe Batwoman!

Slechts twee maanden nadat Ruby Rose de titulaire rol van de superheldenserie verliet, heeft The CW’s Batwoman een nieuwe hoofdrolspeler gevonden. The Hollywood Reporter meldt nu dat God Friended Me en The Family Business actrice Javicia Leslie de nieuwe Batwoman is geworden.

Javicia Leslie tekent voor de rol van Ryan Wilder, de eerste zwarte actrice die Batwoman speelde in een live-action tv- of filmproductie, die wordt beschreven als ‘sympathiek, rommelig, een beetje gek en ongetemd’ en dat ze ‘niet is zoals Kate Kane , de vrouw die het batsuit voor haar droeg. ‘ De rest van de beschrijving luidt als volgt:

“With no one in her life to keep her on track, Ryan spent years as a drug-runner, dodging the GCPD and masking her pain with bad habits. Today Ryan lives in her van with her plant. A girl who would steal milk for an alley cat and could also kill you with her bare hands, Ryan is the most dangerous type of fighter: highly skilled and wildly undisciplined. An out lesbian. Athletic. Raw. Passionate. Fallible. And very much not your stereotypical All-American hero.”

Javicia Leslie zei in een statement:

“I am extremely proud to be the first Black actress to play the iconic role of Batwoman on television, and as a bisexual woman, I am honored to join this groundbreaking show which has been such a trailblazer for the LGBTQ+ community.” 

Rose’s vertrek uit de serie werd aangekondigd in mei, waarbij de 34-jarige actrice geen definitieve reden gaf waarom ze de rol zou verlaten. Sommige bronnen meldden echter dat ze de extra uren die een hoofdrol vereiste niet leuk vond bij een serie van meer dan 20 afleveringen en er was wat wrijving op de set. Alle officiële verklaringen van de producenten, zender en actrice verzekerde dat het een wederzijds besluit was. Showrunner Caroline Dries en uitvoerend producent Greg Berlanti lieten weten dat Ruby’s personage Kate Kane niet zou worden gedood in de serie, maar dat haar verdwijning ‘een van de mysteries van seizoen twee’ zou zijn, terwijl een nieuw personage zou worden geïntroduceerd in haar plaats die ook een LGBTQ + -personage wordt.

The CW’s Batwoman is geschreven door Caroline Dries op basis van de DC-personages. Gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair voor haar gedachten, gaat Kate Kane (Ruby Rose) als Batwoman de straten van Gotham op, een lesbische en hoogopgeleide straatvechtster die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit de weg te ruimen. Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn kan omhelzen.

Rollen zijn er voor Dougray Scott als Kate’s vader Jacob Kane en Elizabeth Anweis zien we in de rol van Kate’s stiefmoeder Catherine Hamilton-Kane. Kate’s nemesis Alice wordt gespeel door Rachel SkarstenCamrus Johnson heeft ook een rol in de serie als Luke Fox, de zoon van de rechterhand van Bruce Wayne, Lucius Fox. Meagan Tandy speelt Sophie Moore, het liefje van Kate Kane uit hun tijd op de militaire academie. Nicole Kang speelt Kate’s stiefzus Mary Hamilton.

De Batwoman serie is afkomstig van Berlanti Productions in samenwerking met Warner Bros. Television. Dries zal uitvoerend produceren naast Berlanti en Sarah Schechter. Voormalig president-directeur van DC Entertainment, Geoff Johns, is aangesteld als uitvoerend producnt via zijn nieuwe banner Mad Ghost Productions.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter