Jeff Garlin verlaat The Goldbergs na beschuldigingen van wangedrag

Jeff Garlin heeft de langlopende ABC-sitcom The Goldbergs verlaten na een intern onderzoek naar meerdere klachten over het gedrag van de acteur op de set.

EW heeft bevestigd dat de komiek de opnames van het huidige negende seizoen van de komedie niet zal voltooien, nadat stafmedewerkers de personeelsafdeling hadden benaderd met meldingen van vermeend verbaal en fysiek gedrag waardoor het personeel zich ongemakkelijk voelde.

Volgens The Hollywood Reporter werden de cast en crew van The Goldbergs woensdagochtend op de hoogte gebracht van het vertrek van Garlin. De beslissing voor Garlin om het programma te verlaten zou een wederzijdse beslissing zijn. ABC en productiebedrijf Sony weigerden commentaar te geven op het vertrek van Carlin uit de serie.

Garlin, die sinds seizoen 1 in de komedie speelde, sprak eerder over de beschuldigingen, toen hem werd gevraagd of hij was ontslagen. Hij beweerde dat dit niet het geval was en wees ook op een incident met een grap met een stand-in waarvan hij erkent dat deze “verkeerd is opgevat”, maar dat er “niets fysieks” was aan de interactie.

“My opinion is, I have my process about how I’m funny, in terms of the scene and what I have to do. They feel that it makes for a quote ‘unsafe’ workspace. Now, mind you, my silliness making an unsafe workspace — I don’t understand how that is. And I’m on a comedy show. I am always a kind and thoughtful person. I make mistakes, sure. But my comedy is about easing people’s pain. Why would I ever want to cause pain in anybody for a laugh? That’s bullying. That’s just uncalled for.”

Toen hem werd gevraagd om uit te leggen waar mensen op de set mee instemden, wilde Garlin niet in details treden, maar hij gaf wel aan dat hij het niet eens was met veel “domme” dingen die over hem werden gezegd:

“If I said something silly and offensive, and I’m working at an insurance company, I think it’s a different situation. If I, as the star of the show, demanded a gun range and on set, and I was firing guns every day and I was a little bit loose — to me, that’s an unsafe work atmosphere. If I threatened people, that’s an unsafe work atmosphere. None of that goes on ever with me. That’s not who I am. I am sorry to tell you that there really is no big story. Unless you want to do a story about political correctness.”

Garlin speelt momenteel ook in HBO’s Larry David-komedie Curb Your Enthusiasm.

Jeff Garlin

The Goldbergs is een komedieserie uit 2013 van ABC. De serie speelt zich af in de late jaren 80 in Jenkintown, Pennsylvania, en is gebaseerd op de jeugdherinneringen van de bedenker van de show, Adam F. Goldberg. Veel van zijn herinneringen worden nagespeeld in het programma en videobeelden uit die tijd worden door de show heen verweven.

 De hoofdrollen worden gespeeld door Wendi McLendon-Covey, Jeff Garlin, Troy Gentile, Hayley Orrantia, Sean Giambrone, George Segal en Patton Oswalt.

De serie wordt geproduceerd door Adam F. Goldberg, Seth Gordon en Doug Robinson. Het is gebaseerd op de jeugd en familie van Goldberg in de jaren 80, compleet met een jeugdversie van hemzelf.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter