Jennifer Grey terug als Baby in Dirty Dancing vervolg

Bijna 35 jaar na de originele Dirty Dancing in de bioscoop verscheen, is er een nieuw vervolg in de maak. Er gingen al een poosje geruchten rond, maar nu is de kogel dan echt door de kerk. Jennifer Grey heeft een rol in de nieuwe Dirty Dancing-film. De actrice, die ook te zien was als Frances ‘Baby’ Houseman in de klassieker uit 1987, gaat het vervolg op Dirty Dancing tevens mede produceren. Dat maakte Lionsgate bekend tijdens hun CinemaCon-presentatie via EW.

Geruchten over een nieuwe Dirty Dancing-film gaan al jaren, maar werden nooit bevestigd. In 2016 sloeg Grey een aanbod voor een eventueel Dirty Dancing vervolg nog af en zei toen dat het niet gepast voelde om in een nieuwe versie te spelen. Het zou heiligschennis zijn volgens de actrice.

Dirty Dancing vervolg

Technisch gezien is het niet de eerste remake of het vervolg op de iconische film uit de jaren 80, aangezien ABC in 2017 een voor televisie gemaakte remake van de film uitbracht met Abigail Breslin. De vaak vergeten Dirty Dancing: Havana Nights (2004) diende ook als een vervolg.

Hoofdrolspeler Patrick Swayze overleed in 2009. Het is nog niet bekend wat in de nieuwe film met zijn personage Johnny Castle gebeurt. In 2004 speelde hij nog een kleine rol in Dirty Dancing: Havana Nights.

Waar de nieuwe film over moet gaan is nog niet bekend. De CEO van Lionsgate geeft echter wel aan dat de film een nostalgisch verhaal zal hebben. Hij vertelde:

“It will be exactly the kind of romantic, nostalgic movie that the franchise’s fans have been waiting for and that have made it the biggest-selling library title in the Company’s history.”

Dirty Dancing kwam in 1987 uit en werd een wereldwijde hit. Voor de titelsong ‘(I’ve Had) The Time Of My Life’ werden zowel een Oscar als een Golden Globe in de wacht gesleept.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter